martes, 25 de octubre de 2011

Per què és important ser feliç?

Benvolgut lector i lectora,
sempre que pensem en felicitat la relacionem en coses que ens fan sentir bé i que ens dibuixen un somriure encara que sigui el pitjor dia del món, un petit raig de sol en un dia gris.

Quan estem tristos o no tenim un bon dia creiem que ja se'ns passarà o intentem evadir o deixar de banda la pena o malestar que tenim a dins. Però això, no hauria de ser així.

Está demostrat científicament que ser feliç és BO per a la salut. Sabem que hi ha una connexió entre ment/ànima i el nostre cos. Potser no sabiem que el sistema immunològic desprèn uns neurotransmissors, entre ells la Beta-endorfina, també anomenades les hormones de la felicitat, que es produeixen en situacions de plaer i que actuen com antiinflamatoris. Els estudis científics realitzats per diferents laboratoris de tot el món recolzen aquesta afirmació, de la connexió ment-cos. Per exemple,  segons PRENSALIBRE.com a la Universitat de Columbia (EEUU) van analitzar i relacionar emocions optimistes i depresives i els signes d'enfermetats cardíaques de 1700 persones. Després d'un període de 10 anys, van veure que tot això va lligat, tot allò físic de la persona influix en l'estat psíquic i vicerversa. La gent optimista, que era feliç, tenien un 22% menys de risc de patir algun problema cardiovascular que els que presentaven signes negatius. Com pitjor era l'estat emocional, més gran era la probabilitat de sofrir alguna enfermetat del cor.

Ser feliç, a banda de ser beneficiós per a la salut de la persona, no només està relacionat amb la salut, sinò que també va relacionat amb la nostra vida, el nostre dia a dia, perquè quin sentit té viure el dia a dia sense un somriure a la nostra cara? Passen els anys, creiem que en passem molts a la Terra, però el temps que estem passa volant i el temps que estem aquí l'hem de viure i que millor que viure'l en persones que estimes, en llocs increibles, en paisatges meravellosos, en en en...EN TOT ALLÒ QUE ET FACI SENTIR BÉ PER MÉS PETIT QUE SIGUI.





Somriu i el món riurà amb tu...

No hay comentarios:

Publicar un comentario